Rickard Lindholm
Vince Staples lyfte aldrig.

Artist: Vince Staples.
Scen: Panama (Bananpiren).

Folk som ogillar hiphopspelningar brukar ibland klaga på att de är tråkiga eftersom att det inte spelas några instrument på scenen, att det inte finns något band och så vidare, och så vidare. Men det är just avsaknaden av allt det där som i många fall är så imponerande.”You never in your life, could do as much as we do with just two techs and a mic”, som Eyedea uttryckte det.

► LÄS MER: Recension: AV AV AV var inte på

Men för att det klassika konceptet med en dj och en emcee ska funka så krävs det en hel del. Tyvärr lyckas inte Long beach-sonen Vince Staples riktigt få det att flyga, trots att han i ”Summertime 06” har ett av årets bästa hiphopsläpp med sig i bagaget (och det är inte att säga lite, 2015 har varit ett spektakulärt bra år för genren). Rappen är oinspirerad och tajmingen är off. I ”Norf norf” – enligt mig Vince Staples bästa låt efter Futuregästade ”Señorita” – abdikerar 22-åringen från sitt uppdrag och överlåter rappandet nästan helt åt sin dj.

► LÄS MER: Hatten av för Belle & Sebastian

Dåligt ljud gör inte saken bättre, i vissa låtar är det svårt att urskilja vare sig melodi eller texter. Från scenen verkar man dock inte inse att detta är ett problem utan ber i stället ljudteknikern att höja volymen. Hen har dock bättre koll och nobbar förfrågan, tack för det.

►RECENSION, FUTURE BROWN: Festen självdog

►LÄS MER: Så klär sig besökarna på Way Out West

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset