En okänd person öppnade eld på Stureplan.
En okänd person öppnade eld på Stureplan.

Den okända personen ska ha avlossat flera skott mot entrén till nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i Stockholm. Polisen är förtegen om händelsen.

Polisen larmades till Stureplan i centrala Stockholm vid 03-tiden natten mot tisdagen. En okänd person rapporterades ha skjutit mot entrédörren till nattklubben Sturecompagniet.

– Det som har hänt är att okänd person har skjutit mot entrén, säger Karl Alfredsson vid polisens länskommunikationscentral till Aftonbladet.

LÄS MER: Här har var åttonde invånare ett vapen

Enligt vittnesuppgifter till tidningen ska en mörkklädd man ha anlänt till platsen i en mörk bil. Han ska ha klivit ur bilen för att sedan skjuta minst två skott mot dörren med något sorts vapen. Därefter ska gärningsmannen ha lämnat platsen i bilen.

– Jag kom i en taxi precis när det hände. Jag aldrig tidigare sett något sådant. Jag blev chockad, säger ett vittne till Aftonbladet.

Ingen person uppges ha kommit till skada. Men nattklubben stängdes omedelbart efter händelsen.

– Det är ingen gripen och vi har ingen utpekad för brottet heller. Natten har handlat om att försöka ta vara på de iakttagelser som finns på plats, säkra om det finns någon typ av fotodokumentation, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till TT.

Polisen utreder grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan efter händelsen.

LÄS MER: Ygeman inte nöjd med skärpt vapenlag

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott