Mamman blev chockad när personalen på dottern fritids ringde och berättade om vad som hänt. "Det är som en mardröm"
Mamman blev chockad när personalen på dottern fritids ringde och berättade om vad som hänt. "Det är som en mardröm"

Hennes dotter bands fast av en okänd och maskerad man på skolgården i Västervik. Sedan försvann han från platsen. ”Det känns fruktansvärt overkligt”, säger mamman om händelsen.

Det var den 21 september som den 8-åriga flickan var ute och lekte häst med sina kompisar på fritids i Västervik. Mamman och dottern berättar nu anonymt om händelsen i kvällens tv-program "Brottsplats Sverige" i TV4. Flickan och hennes kompisar använde rep som sele till hästleken och lekte i utkanterna av skolgården. Av någon anledning gick kompisarna ifrån flickan.

– Hon blir ensam kvar och lägger sig och funderar på vad hon ska göra och då kommer det en man och drar iväg med henne. En maskerad man binder henne runt hennes fötter, händer hals och håller för hennes mun. En riktig skräckupplevelse, säger mamman till TV4. 

Då kom en okänd och maskerad man fram och tog henne i armarna. Han band fast hennes ben och armar och band sedan fast henne vid ett träd.

– Han tog hårt. (i armen, reds. anm.) Han drog i mig. När han drog i mig gjorde det jätte ont. Och jag var jätterädd tänkte vad gör han? Vad händer?
– Mitt hjärta dunkade jättesnabbt och jag var jätterädd . 

Flickans mamma berättar att dottern var så rädd att hon inte vågade skrika på hjälp. 

När mannen bundit fast flickan sprang han och gömde sig bakom bilar på en parkering. Då skrek flickan på hjälp och mannen sprang från platsen. Hennes kompisar hjälpte sedan loss henne från trädet. 

Skolan hade studiedag men fritids var öppet och det fanns vuxna ute på gården, men de befann sig inte i närheten av flickan. Mamman polisanmälde händelsen, men trots att trädet står väl synligt för förbipasserande har gärningsmannen förblivit okänd. I kvällens program av "Brottsplats Sverige" efterlyser nu polisen eventuella vittnesuppgifter i förhoppning att det ska leda fram till gärningsmannen.

– Jag tycker det är jätteviktigt att man försöker klara upp det här brottet och att mannen åker fast. Ingen ska någonsin behöva bli utsatt för något sånt som min dotter har blivit utsatt för, säger mamman. 

"Brottsplats Sverige" sänds i TV4 ikväll klockan 21.00. 

TV4

Den 8-åriga flickan bands fast av en okänd man. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset