Varning för ölselfies i Thailand.
Varning för ölselfies i Thailand.

Tänk dig för innan du lägger upp en bild på en öl om du befinner dig i Thailand. Det kan nämligen stå dig dyrt – och till och med leda till fängelse, rapporterar Global Post.

Den klassiska semesterbilden från Thailand med någon av de inhemska ölsorterna kan nu vara ett minne blott. I alla fall i sociala medier.

Efter en lagskärpning har thailändska myndigheter varnat folk för att det är förbjudet att ”uppmuntra andra att konsumera alkoholhaltiga drycker”. Något som de menar att man i många fall gör när man lägger upp bilder på öl i sociala medier, enligt Global post.

►LÄS MER: Inget supa efter 22 i partyparadiset – här är de nya hårda reglerna

Anledningen till varningen är att många kändisar i landet anklagats för att ha gjort reklam för Chang-öl på Instagram. De inblandade kändisarna nekar, men myndigheterna är inte övertygade. Därför varnar de även ”vanligt folk” för att alkoholuppmuntran i sociala medier kan leda till böter på motsvarande 110 000 kronor eller fängelse i upp till ett år, enligt Global Post.

Detta är dock bara en i raden av uppseendeväckande varningar från myndigheter i Thailand. Varningar som ofta är verkningslösa då polisen inte bryr sig om överträdelserna, rapporterar Global Post.

LÄS MER: Staden där hundar och katter har samma rättigheter som människor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset