Viktigast i veckan med Ingvar Oldsberg

JULVÄRD Veckans viktigaste nöjesprofil är uten tvekan Ingvar Oldsberg. På julafton är det han som är värd i SVT. Och visst kommer han krydda julstämningen med sin karaktäristiska Oldsbergprägel.
– Ja, en grej är att jag kommer ha lite julklappar framför mig. De finns ledtrådar på dem för jag ska skicka dem till olika personer i världen. Tittarna får försöka lista ut vem som är mottagaren av respektive julklapp.
•• Hur ska du själv fira när uppdraget som julvärd är utfört?
– Jag har ju tre barn som är vuxna nu gud bevars så de är inte så presentbenägna längre. Så jag får väl fira med dem på annandagen när jag kommer tillbaka till Göteborg.
•• Vad är det värsta som kan hända under sändning?
– Det har jag inte spekulerat i. Det är nog bäst att låta bli.
•• Och ”På spåret” – hur ser framtiden ut?
– Vi kommer tillbaka nästa säsong. Både jag och Björn Hellberg.

I veckan...

...ser jag på David Letterman vilket jag alltid gör.

...lyssnar jag på ”Spanarna” med Jonas Hallberg om det nu sänds. Och så lyssnar jag så klart på ”Dagens eko”.

...läser jag mycket jullitteratur eftersom jag ska sitta i stolen på julafton. Jag vill lära mig historiken om tomten, granen, skinkan och allting sådant. Det finns en bok som heter ”Barnens brev till tomten”. Den ska jag bland annat läsa.

...surfar jag inget. Det har jag aldrig gjort. Jag har aldrig varit inne på nätet. Där är det fel gubbe att fråga.

...shoppar jag ingenting för julklappsutdelningen för min del sker ju efter julafton. Så det är lika bra att jag shoppar i mellandagarna, det blir billigare.

...äter jag skinka. Det gör jag under hela julperioden, det är min favoriträtt. Den ska vara mager, salt och ganska hårt griljerad. Och så ska det vara tunna skivor. Jag äter den hos släktingar och hos mina tidigare sambor och fruar. Och så äter jag den självklart på Baldersnäs.

...dricker jag julmust för det älskar jag. Dessvärre är det ju samma sak som påskmust sedan, men det får man stå ut med.

...jobbar jag inför julafton. Det är mycket påor och sådant som ska hittas på.

...bävar jag för att översvämningarna ska fortsätta så att jag får byta ut bilden mot en båt.

Veckans höjdpunkt: – Julafton när jag sitter där. Det är min höjdpunkt.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset