Rögles Daniel Sylwander jublar med Christopher Liljewall efter kvittering 2–2-kvitteringen mot Linköping.
Rögles Daniel Sylwander jublar med Christopher Liljewall efter kvittering 2–2-kvitteringen mot Linköping.

Trea i grundserien förra säsongen – nu fyra raka SHL-matcher utan seger.– Vi har mycket att jobba med, säger Linköpings nyförvärv Mathis Olimb, som utgick med en knäskada, efter 2–3-förlusten i förlängning borta mot Rögle.

Drygt fem minuter in på den tredje perioden tacklade Rögles David Åslin bortalagets nyförvärv Mathis Olimb över knäet i Lindab Arena. Påföljden blev matchstraff för Åslin.

– Jag tycker att det är ett soklart matchstraff, säger Mathis Olimb, med en ispåse kring sitt vänsterknä, efter matchen i Ängelholm.

"Ont och ömt"

Norrmannen, som ännu är poänglös i SHL i sin nya klubb, försökte spela i det efterföljande fem minuter långa numerära överläget, men fick sedan ge upp.

– Jag vet inte hur det är med knäet. Det är för tidigt att säga något egentligen. Det är ont och ömt, men förhoppningsvis kan man komma tillbaka snabbt, säger han och fortsätter:

– Jag prövade att komma tillbaka, men det var ingen chans. Jag klarade inte att åka skridskor alls.

Ställningen i matchen var då 2–2, men Linköping lyckades inte utnyttja det långa numerära överläget. I stället gick matchen till förlängning och där avgjorde Bryan Lerg i ett friläge med 49 sekunder kvar att spela.

– Vi har mycket att jobba med, men det är mycket hockey som ska spelas innan slutspelet ska dra igång. Vi jobbar bra varje dag och jag tror att om vi fortsätter att vara professionella och jobbar med små saker varje dag kommer vi att bli ett bra lag, säger Olimb.

"Inte gräva ner sig"

Förlusten var alltså Linköpings fjärde raka nederlag, varav de två senaste har kommit i förlängning.

– Vi klarar inte riktigt av att knyta åt säcken just nu och varför vi inte gör det finns det säkert massa anledningar till, men det gäller att inte gräva ner sig för mycket, säger lagkaptenen Niklas Persson.

Bortamötet med Rögle var Linköpings inledning på ett digert schema med fyra matcher på en vecka. Närmast väntar Brynäs på bortaplan och Davos i Champions League Hockey (borta) innan den späckade veckan avslutas med Leksand på hemmaplan.

– Det har varit lite glest mellan matcherna hittills. Man har inte riktigt kommit in i vardagsseriespelet – det har varit lite långt mellan matcherna. När man förlorar nu är det skönt att det är ny match på lördag igen, säger Persson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset