Olivia tar med hjärtat till jobbet Olivia Trygg håller upp ett gammalt familjefoto för att visa vad det är som driver henne i jobbet på stiftelsen Trygga barnen.
Olivia tar med hjärtat till jobbet Olivia Trygg håller upp ett gammalt familjefoto för att visa vad det är som driver henne i jobbet på stiftelsen Trygga barnen.

20 personer har kvalat in som finalister i Metros talangtävling Årets mest inspirerande medarbetare. Olivia Trygg, 23, är den yngsta av de utvalda.

På frågan om vad som driver henne, svarar Olivia Trygg med att plocka fram ett glättigt familjeporträtt, där lilla Olivia sitter uppkrupen i sin pappas famn. Sedan berättar hon om hur bilden av lyckan rämnade bakom den tjusiga Djursholmsfasaden när pappan började dricka. 2010 dog han i alkoholrelaterade skador. 

– Då kände jag att ingen unge ska behöva gå igenom samma sak som vår familj gjort. Därför grundade vår familj den här stiftelsen, som ska stödja andra i samma situation. 

Olivia är spindeln i nätet med ansvar både för verksamhetens lobbyverksamhet och den uppsökande och stödjande ungdomsverksamheten. Hon brinner när hon pratar över framdukade bullar och färgglada maränger. Det är viktigt att det känns hemtrevligt och intimt när barn och ungdomar kommer hit för att tala om det allra mest skamfyllda – en förälders alkoholmissbruk.

Olivia Trygg är en av de nominerade som kvalat in bland årets 20 mest inspirerande kolleger. Bara det är gott nog, tycker hon.

– Det är fantastiskt att så många röstat på mig. Jag kan knappt tro det, säger hon. Men Olivia har ändå en aning om vad som gör henne inspirerande. 

– Det jag gör kommer från hjärtat. Folk brukar säga att jag pratar snabbt, men det gör också att folk förstår att jag är engagerad och det smittar av sig.

LÄS MER: 20 FINALISTER KLARA TILL ÅRETS MEST INSPIRERANDE MEDARBETARE

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset