Olle Östlund cyklar aldrig utan hjälm.
Olle Östlund cyklar aldrig utan hjälm.

Olle Östlund har cyklat varje dag de senaste åtta åren. Skillnaden mellan honom och en vanlig cyklist? Olle Östlund är 104 år gammal.

Känner du att du varit lite lat vad gäller träning den senaste tiden? Då kanske Olov "Olle" Östlund kan motivera dig. 

De senaste åtta åren har han cyklat varje dag i drygt en timme vid varje tillfälle, något som bland andra Gefle dagblad skrivit om.

– Jag brukar åka runt för att få lite motion. Det är lättare att cykla än att gå för att jag har ont i knäet. När jag cyklar så känns inte det, säger han till Metro.

LÄS MER: "100-åriga enäggtvillingar avslöjar hemligheten till ett långt liv"

Cykelturerna har gjort att han blivit lite av en lokalkändis i Forsbacka i Gävle kommun.

– Men jag känner inte igen någon, de som jag kände förut har dött allihopa. Nu känner folk igen mig men jag känner inte igen dem. 

Olle Östlund cyklade ofta med sin fru och det var när hon gick bort för åtta år sedan som han sålde bilen och tog cykeln i stället. Förutom sina vanliga rundor cyklar han ofta för att hälsa på barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen.

– Jag cyklar på vintern också. De sandar bra här så det går bra. 

LÄS MER: "Yisrael 112 är världens äldsta man - överlevde Förintelsen" 

Rutiner är något som Olle Östlund gillar. Han går upp samma tid varje dag, 05:30. Varje morgon äter han gröt, duschar och rakar sig och han läser alltid tidningen medan han äter. Varje torsdag äter han pannkakor och örtsoppa och varje lördag äter han paltbröd med fläsk och gräddsås. På fredagar tar han sig en whisky.

Han planerar att fortsätta cykla så länge han orkar. Men den som hoppades på tips om hur man lyckas leva så länge får fråga någon annan än honom.

– Jag vet inte. Jag har inga tips, säger han och skrattar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset