Xizt in och Olofmeister ut för Faze.
Xizt in och Olofmeister ut för Faze.

Richard "Xizt" Landström blir ersättare i Faze när lagets ordinarie svenska stjärna Olof "Olofmeister" Kajbjer pausar spelandet.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Metro Esport Magazine här!

Många trodde att det var ett aprilskämt när Faze under påskhelgen gick ut med att Olof ”Olofmeister” Kajbjer ersätts av den tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren Richard ”Xizt” Landström. Olägligt nog blev nyheten om inhoppet officiell den 1 april och skapade därför förvirring i communityn.

Nu har det däremot visat sig att informationen stämmer och att det var kravet på att alla truppändringar måste göras 48 timmar för omgångsstarten som föranledde att informationen gick ut just det datumet.

Anledningen till att Kajbjer inte är i spel under den kommande tiden är personliga skäl som han själv, enligt ett uttalande, önskar förbli privata.

LÄS MER: Linda ”Ding1” Herman: Esportscenen borde ta efter Tacos öppenhet

För Landström, som inte synts till i professionellt spel sedan den uppmärksammade petningen från NiP, kom beskedet att få plocka upp bössan som en påskpresent.

LÄS MER: Dennis: Tänker inte skylla på IGL-rollen som de flesta andra gör

– Jag är spänd av förväntan över att hjälpa Faze Clan tills Olofmeister är tillbaka. Jag är glad att vara tillbaka och tävla igen, även om det bara är som inhoppare. Jag ska jobba hårt och göra mitt bästa, skriver Richard ”Xizt” Landström på Twitter.

Hur länge Faze ordinarie svenska stjärna är borta från spel är inte känt.

Richard ”Xizt” Landström gör sin första match i Faze-tröjan redan under tisdagskvällen när de möter EnVyUs i ESL Pro League. Den matchen startat 17:00.

LÄS MER: HeatoN: Är det dags för Faze att träffa en psykolog?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset