Både Fnatic och Ninjas in Pyjamas föll på målsnöret. Nu ligger allt svenskhopp i CS:GO-majorn i London på Faze och Olof "Olofmeister" Kajbjer.

Det blev en minst sagt plågsam helg för Sverige i Counter strike-sammanhang. Både för Fnatic och Ninjas in Pyjamas stod allt på spel. Antingen en vinst och vidare till slutspel eller förlust och raka vägen ut ur turneringen.

Först föll Fnatic mot Hellraisers. En match som hade fått ögonen på sig efter William ”draken” Sundins banter om att lag från css-regionen inte höll måttet. Något som han fick äta upp efter att Hellraisers avgjort på Cache med 16–2.

Ninjorns major-dröm krossades

Ninjas in Pyjamas klappade däremot inte ihop i sitt möte mot Mibr. De spelade jämnt och tog varsin karta innan det var dags för det slutgiltiga beskedet på Train. Efter halvtid var ställningen 5–10. Men när NiP bytte till T-sidan fick de en stark start och lyckades kvittera. Dessvärre lyckades Mibr hämta sig och krossa ninjornas major-dröm.

LÄS MER: Erik Glanell: Låt inte våldshyckleriet stoppa esporten från OS

Faze möter Astralis i kvarten

Med de enda helsvenska lagen ute ur turneringen finns det faktiskt bara en svensk spelare kvar, Olof ”Olofmeister” Kajbjer.

Kajbjer och mannarna i Faze har inte heller haft en drömturnering men lyckades ta sig till slutspel i ett övertidsdrama mot G2.

Den hårda kampen lär dessutom fortsätta när laget i kvartsfinalen får möta Astralis.

Kvartsfinaler i Faceit major: London

20 september:
16.15 BIG mot Na’Vi
18.45 Complexity mot Mibr

21 september
17.15 Team Liquid mot Hellraisers
20.45 Faze mot Astralis

LÄS MER: Hälften av svenskarna borta ur Overwatch League-lagen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset