Victor Olofsson, till höger, ordnade Frölundas ledningsmål i tredje perioden.
Victor Olofsson, till höger, ordnade Frölundas ledningsmål i tredje perioden.

Med knappt tio minuter kvar gjorde Victor Olofsson 1–0 för Frölunda mot Rögle och visade vägen till seger 2–1. Snopet för Rögle, som skakade mästarlaget med en bra prestation.

Frölundas seger innebär att laget, efter fyra matcher, ännu inte tappat någon SHL-poäng på hemmaplan denna säsong.

Rögle fick däremot inkassera sin fjärde raka förlust. Skåningarna hade ändå en del att glädjas åt.

– Vi hittade tillbaka och spelade lite stabilare än i de senaste matcherna. Men vi önskar ju att vi gjort något mål till, säger Rögles assisterande tränare Mikael Gath.

Det stod 0–0 efter 50 minuter i Scandinavium, men sedan hände saker.

Höjde tempot

Frölunda hade skruvat upp speltempot i tredje perioden, och efter 10.09 ordnade två av lagets nya spelare 1–0. Backen Jonathan Sigalet slog en passning till Modo-förvärvet Victor Olofsson på högerkanten, som snabbt och snyggt tog sig in framför mål och lyfte in pucken högt.

– En grym passning. Han slår den i precis rätt läge, så att jag nästan är runt deras back på en gång, säger 21-årige Olofsson, som gjorde sitt andra SHL-mål för Frölunda och växer in allt mer i sitt nya lags spel.

– Det är stor skillnad i spelet utan puck. Roger har varit på mig om att jag måste åka mer skridskor utan puck, och det har jag försökt anpassa mig.

Han ger också en förklaring till Frölundas två mållösa perioder, trots en spelmässigt hyfsad start med mycket spel i Rögles försvarszon.

– Sen gick vi ner oss och släppte in Rögle i matchen, säger Olofsson.

– Vi hade mycket tid i anfallszon i början, och kanske blev lite bekväma. Ville slå det där lilla extra passet och så där. Det är viktigt att få målen i början.

Sen reducering

Efter Olofssons mål åkte Rögle på flera utvisningar, och Joel Lundqvist ökade till 2–0 i powerplay. Rögle tog ut målvakten och reducerade genom Jack Connolly med 1.38 kvar, ett mål som krävde videogranskning. Men närmare än så kom inte skåningarna.

Både lagkaptenen Christopher Liljewall och David Åslin var tillbaka i Rögles lag.

– Liljewall är vår motor och betyder jättemycket för laget, säger Mikael Gath.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset