"Vi har hjälpt varandra mycket", säger Robin Olsen om det svenska försvarsspelet hittills i VM-kvalet. Arkivbild.
"Vi har hjälpt varandra mycket", säger Robin Olsen om det svenska försvarsspelet hittills i VM-kvalet. Arkivbild.

Robin Olsen kallar Frankrike för ett av världens bästa lag.Det gör att han räknar med ett intensivt VM-kvalmöte i Paris.– Det blir en tuff match, säger han.

Flytten till FC Köpenhamn var inte bara ett lyft sett till fotbollen. Det blev även ett beslut som förändrade Robin Olsen. Numera handlar varje matchen om enda sak – att hålla nollan.

– Det är det jag tänker på inför matcherna, säger han.

Samma tänk har han numera även i landslaget.

Och hittills har det varit lyckosamt.

Efter tre VM-kvalmatcher har Olsen bara släppt in ett mål, Wesley Sneijders 1–1-kvittering i hemmamötet med Nederländerna. Sedan dess har Sverige två raka segrar; 1–0 Luxemburg, 3–0 Bulgarien.

"Känns stabilt"

Ett skäl till den förlustfria raden är Robin Olsens prestationer, även om målvakten själv helst av allt lyfter fram försvarsspelet som helhet.

– Jag hade gärna velat ha tre poäng mot Holland, men det fick vi inte. Sedan släppte vi till två, tre chanser på två matcher, så det känns väldigt stabilt, säger han.

– Jag har inte haft så mycket att göra, i alla fall inte under förra samlingen. Det är ett bevis på att vi försvarar oss bra.

TT: Vad är det ni gör bra?

– Vi har hjälpt varandra mycket. Snackat mycket. Vi litar på varandra, säger han.

– Vi spelade väldigt bra mot Holland. Det var ett svårt prov, om man säger så. Det var första gången vi var tillsammans. Vi var kanske lite låga och nu måste vi stå högre upp.

"Tuff match"

TT: Vad tror du om Frankrike-matchen?

– Det blir en tuff match. Vi möter ett av världens bästa landslag på bortaplan. Men vi kommer från en bra samling; sex poäng, noll insläppta. Vi får ta med oss en del därifrån.

TT: Vad blir viktigt?

– Det är väl att vi måste spela vårt eget spel. Vi kan inte bara skicka upp bollen så fort vi får tag på den, säger han.

En annan detalj som kommer att krävas på Stade de France: Robin Olsen måste storspela, precis som han gjorde i kvalpremiären mot Nederländerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset