Stefan Olsson och tränaren Tony Gustafsson hann med ett besök vid Kristusstatyn i Rio de Janeiro innan allvaret drar igång.
Stefan Olsson och tränaren Tony Gustafsson hann med ett besök vid Kristusstatyn i Rio de Janeiro innan allvaret drar igång.

Han har ett Paralympics-guld att försvara. Men den här gången är det inte dubbeltiteln som lockar Stefan Olsson mest.– I singel kan jag gå hur långt som helst, säger rullstolstennisspelaren.

I par med Peter Vikström spelade han hem dubbelguldet på Paralympics i London för fyra år sedan. Nu är Stefan Olsson tillbaka, den här gången med Dan Wallin som ny partner. Men det är inte i dubbelturneringen som huvudfokus ligger den här gången.

– Det här har varit mitt mål, att kunna ta ett guld i singel. Jag kan gå hur långt som helst, så känns det nu. Spelar jag min bästa tennis kan jag spöa vem som helst. Och även om jag inte spelar min bästa tennis kan jag spöa några av de bästa, säger Stefan Olsson, som går in i turneringen på fredagen.

Inte toppseedad

Han är inte seedad bland de fyra främsta, men det bekymrar honom inte. För han vet att de toppseedade spelarna – Stephane Houdet (Frankrike), Joachim Gerard (Belgien), Gordon Reid (Storbritannien) och Nicolas Peifer (Frankrike) – vill undvika honom så långt det bara går.

– Jag tror inte att de vill möta mig i kvartsfinal. Det finns mycket enklare motståndare man kan få där. Om jag spelar bra tennis så vet jag att jag spöar de här killarna.

– Allt måste klicka för att det ska funka, men just nu klickar det mesta.

Final i Wimbledon

Genom finalplatsen i Wimbledon i somras visade han också att han blir att räkna med.

– Det betydde mycket, det finns med i bakhuvudet. Det är skitbra att kunna gå till en stor final precis innan, för då vet jag att jag kan göra det. Nu ska jag bara göra om det igen.

Tennisturneringen lottas på torsdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset