Hur viktigt är det att killar är längre än tjejer på dejtinscenen? På Tinder radar tjejer upp längdkrav – och så här tycker killarna som ratas på grund av några centimeter.

Håkan Lööw, Khoen Kenji och Tommy Håkansson är alla kortare än medellängd.

– Det är väldigt få kvinnor, tror jag, som skulle känna sig helt bekväma med att dejta en kille som är fem centimeter kortare än de själva, säger 175 centimeter långa Tommy Håkansson i videon ovan.

Läs mer: Psykologerna: Därför vill kvinnor ha långa män

Metro har pratat med ett tiotal killar som är några centimeter kortare än 179,4 centimeter, vilket är medellängden för svenska män. Majoriteten av de vi pratar med är av samma uppfattning – längd är viktigt och många tjejer skäms inte för att de tycker det.

– Man kan ha bestämt att man ska träffas och så kommer det en sista fråga; Hur lång är du?, säger en kille som väljer att inte vara med i reportaget.

Metro provsvajpar bland kvinnors profiler på Tinder och hittar bland annat de här önskemålen.

26-åriga Khoen Kenji tycker dock att det handlar om dubbelmoral hos tjejerna.

– Det skulle aldrig vara okej för mig att skriva; ”Jag dejtar ingen som väger över 60 kilo”.

LÄS MER: Vill Tinder göra oss besatta av att träffa någon?

Khoen Kenji har inte skrivit ut sin längd, 176 centimeter, på dejtingappen han är aktiv på.

– När tjejer skriver och frågar mig hur lång jag är svarar jag alltid med att fråga hur mycket de väger. Och då brukar konversationen ta slut.
– Jag kände mig alltid tvungen att skriva att jag är 175 centimeter för att det inte ska komma som en otrevlig överraskning, säger Tommy Håkansson.

Metro skapar två profiler på dejtingappen Tinder. Av 100 killar så väljer 24 stycken att skriva ut sin längd. Två av dem är kortare än medellängd och i ena profilen kan man läsa ”Är ganska kort i rocken, 171 cm, tänker att det är lika bra att nämna det så blir du inte besviken om du har långben i dina drömmar ”

Tre exempel på hur kvinnor skriver ut önskemål om längd i sina dejtingprofiler på Tinder.

Bland kvinnorna är det betydligt färre som skrivit ut sin längd, 12 av 100. Vi behöver svajpa vidare för att hitta de som skriver ut specifika krav.

Under en period använde Tommy Håkansson Tinder mycket och upplevde att omkring fem procent av kvinnorna hade skrivit i sina profiler att de önskade sig en kille med en viss längd.

– Om fem procent har det som en dealbreaker, hur många har inte det högt upp på önskelistan då?, frågar han sig.
– Längden är det viktigaste fysiska attributet hos män. Men det är bara att acceptera.

169 centimeter långe Håkan Lööw är aktiv på Tinder och hade en träff med en tjej som visade sig vara längre än vad han först hade trott. Allt flöt på bra och de kramas när det är dags att säga hejdå.

– Då säger hon ”Oj, vad mycket kortare du är”. Hela dejten gick bra men vi har inte hörts sen dess så jag får känslan av det är anledningen.

– Att utseende är viktigt, det köper jag. Men längd säger ju inget om hur en är. Det är därför jag är lite frågande till hela det här fenomenet, säger Håkan Lööw.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset