Banderoller där det står "Keep your penis inside" täcker nu verket.
Banderoller där det står "Keep your penis inside" täcker nu verket.

Konstverket på Kungsholmen i Stockholm har fått stor uppmärksamhet den senaste veckan. Men bara en vecka från att verket skulle målas över har det nu vandaliserats.

Konstverket som föreställer en blå jättepenis har prytt en husvägg på Kronobergsgatan i Stockholm sedan i onsdags. Verket har fått stor uppmärksamhet och under torsdagen bestämde man att verket bara skulle få vara kvar i en vecka.

Men nu har den blå jättepenisen vandaliserats. Flera banderoller med ett sprejmålat budskap där det står ”Keep your penis inside” har hängts upp över fallosen, skriver DN.

LÄS MER: Efter heta diskussioner – nu avtäcks ”snippmålningen”

I anslutning med budskapet, att penisen bör täckas, står namnet på ett företag som säljer underkläder.

Enligt konstnären bakom fallosen, Caronlina Falkholt, ville hon med verket lyfta samtalet kring kropp, sexualitet och frihet. Konstnären har tidigare skapat andra verk i svenska städer som har vandaliserats av andra skäl.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset