Utställningen "Body worlds" gästade Sverige 2012. Nu har en liknande utställning ställts in i Borås och Göteborg. Arkivbild
Utställningen "Body worlds" gästade Sverige 2012. Nu har en liknande utställning ställts in i Borås och Göteborg. Arkivbild

Den kontroversiella utställningen "Real human bodies" som bland annat visar upp ett antal döda och konserverade kroppar ställs in i Göteborg och Borås. Anledningen sägs vara svårigheter att få kontakt med ansvariga för utställningen och uteblivna betalningar.

– Vi har bestämt oss för att cancellera och det grundar sig i flera parametrar. När vi försöker nå utställaren via telefon och mejl och kontakten uteblir så känner vi tveksamheter kring det, säger Nanette Espinasse vd för Marketplace Borås, till Borås Tidning.

Utställningen med undertiteln "Vad de döda lär oss" ska enligt reklamen innefatta cirka 200 utställningsobjekt.

Liknande utställningar i andra länder har fått kritik bland annat för att det rått oklarheter om var de döda kropparna kom ifrån. I Göteborg skulle utställningen ha öppnat på fredag i Padel Center. Men efter uteblivna betalningar från arrangören har den ställts in.

– Han har inte fullföljt sina ekonomiska förpliktelser, säger Stefan Koch som är vd för Padel Center, till BT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset