Omklädningsrum länsat för helt lag
Omklädningsrum länsat för helt lag

Fotbollsspelarna i BK Skansen blev av med allt från tröjor till surfplattor efter att tjuvar tagit sig in i omklädningsrummet under tiden träningen pågick. Hittills i år har närmare 1 000 liknande stölder anmälts i Skåne.

Allt från tröjor till surfplattor och mobiltelefoner försvann under tisdagens fräcka kupp mot BK Skansens omklädningsrum i Trelleborg.

– Jag har varit med om stölder och inbrott i omklädningsrum innan, men det här var lite väl mycket, säger lagledaren Richard Hagre.

Hagre syftar på att stölden verkade välplanerad och att tjuvarna måste ha varit flera stycken och jobbat väldigt fort för att hinna länsa omklädningsrummet under den korta tid träningen pågick.

– Stämningen bland spelarna är inte på topp just nu. Vissa av dem har blivit av med bilder på sina nyfödda barn som de inte hunnit lägga över från mobilerna, säger Richard Hagre.

Bara hittills i år har närmare 1 000 liknande stölder anmälts från omklädningsrum och sportanläggningar i Skåne. Drygt 300 av dessa har inträffat i Malmö, ett 100-tal i Helsingborg och ungefär 70 i Lund, visar färsk statistik från polisen.

– Anmälningarna går lite i vågor. Det vi har märkt den senaste tiden är att tjuvarna tar allt och i synnerhet id-handlingar som de sedan kan använda vid bedrägerier, säger Lars-Håkan Lindholm, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Vad ska man göra för att undvika att drabbas?

– Vi rekommenderar att man gör som förr och samlar alla värdesaker i en och samma väska som en tränare kan ha vid sin sida, säger Lindholm. 

Trelleborgspolisen har ännu inga misstänkta för kuppen mot BK Skansen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset