Förhandsfavoriten Måns Zelmerlöw och pojkbandet JTR firar sina finalplatser. 
Förhandsfavoriten Måns Zelmerlöw och pojkbandet JTR firar sina finalplatser. 

En omtalad scenshow, ett genombrott, en anklagelse om plagiat, en nakenchock och en favorit bland de andra artisterna – här är de fem stora snackisarna från deltävling fyra i Örebro.

1. Förhandsfavoritens spektakulära scenshow

Alla visste på förhand att veckan i Örebro skulle handla om Måns Zelmerlöw – och så blev det också. Framförallt snackades det om Måns spektakulära scenshow där han interagerar med streckgubbar. Eller snögubbar (tolkningen är fri). Efter att ha krossat motståndet i  Örebro är frågan om han kan boka biljetten till Wien redan nu?

2. Pojkbandets genombrott

Mariette gjorde det i Malmö. Isa i Östersund. Därför är det kanske inte så oväntat att även nya pojkbandet (och brödratrion) JTR slog igenom i sin deltävling. Ett nytt fräscht och framförallt charmigt pojkband som dessutom var supersäkra på scen – inte konstigt att apparna hos många yngre appröster gick varma i lördags. JTR håller onekligen på att ”Building it up”.

3. Anklagelser om plagiat

Måns i alla ära men i fredags det var en annan skåning som höll på att stjäla hela Örebroveckan. Nämligen Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Dock handlade det inte om så roliga saker utan istället plagiatanklagelser mot hans låt. Upphovsmännen bakom ”Guld och gröna skogar” visade sig nämligen ha släppt ett mycket liknande alster i Japan. SVT viftade dock bort saken medan media skrek plagiat. Fortsättning följer.

4. Visade mest hud av alla 

Ingen artist i Örebro bjöd så mycket på sig själv kroppsmässigt som Midnight Boy. Hans bara bringa var i fokus när han sjöng sin låt ”Don’t say no” medan han backades upp av två vogueande dansare och ett gäng skyltdockor. Scenshowen utnämndes till deltävlingens porrigaste av Måns Zelmerlöw men numret föll inte tittarna i smaken och Midnight Boy slutade på sista plats. 

5. Hon var hetast tyckte artisterna

Måns Zelmerlöw och JTR var tittarnas favoriter den här veckan – men artisternas favorit var coola Caroline Wennergren. På kommunfesten frågade Metro de tävlande artisterna vem i startfältet som var hetast och en övervägande majoritet svarade ”Black swan”-sångerskan. Trots det kom hon femma och  blev därmed utslagen från tävlingen. När Caroline Wennergren var med i Melodifestivalen för tio år sedan slutade hon också på en femteplats, men i finalen. 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset