Colombias oppositionsledare, ex-president Álvaro Uribe, öppnar för samtal med Farc-gerillan. Arkivbild.
Colombias oppositionsledare, ex-president Álvaro Uribe, öppnar för samtal med Farc-gerillan. Arkivbild.

Representanter från Colombias högeropposition kan komma att träffa ledare för Farc-gerillan för att diskutera möjliga ändringar i fredsavtalet som skrivits under av gerillan och landets regering, säger oppositionsledaren Álvaro Uribe.

Ex-presidenten Uribe har tidigare uppgivit att oppositionen inte kommer att träffa rebellerna, som skrev under fredsavtalet med regeringen förra månaden i ett försök att få ett slut på det över 50 år långa kriget.

Colombias invånare sade överraskande nej till avtalet med Farc i en folkomröstning härom veckan. Uribe gick då i spetsen för nej-sidan.

– Vi tror att talespersoner från "nej" skulle kunna samtala med Farc till förmån för en nationell uppgörelse, säger han nu.

Landets sittande president Juan Manuel Santos, som arbetar för att få igenom fredsavtalet, har haft möten med oppositionen för att försöka rädda uppgörelsen. I ett tv-sänt tal på tisdagen sade Santos att samtalen går framåt och att han skulle fortsätta att lyssna på oppositionens förslag fram till torsdag då han ska diskutera dem med Farc.

Mer än 220 000 människor har dödats i konflikten i Colombia och miljoner har tvingats lämna sina hem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset