I en intervju med den amerikanska tv-kanalen MSNBC kommenterade skådespelaren Laverence Cox på lördagen Bruce Jenners omtalade intervju. Hon passade även på att nämna att alla transpersoner inte har det lika lätt.
I en intervju med den amerikanska tv-kanalen MSNBC kommenterade skådespelaren Laverence Cox på lördagen Bruce Jenners omtalade intervju. Hon passade även på att nämna att alla transpersoner inte har det lika lätt.

En av helgens största snackisar är utan tvekan realitypappan Bruce Jenner, som i en känslosam intervju gick ut och berättade att han i allt väsentligt är en kvinna. Intervjun hyllades av såväl familjen som hbtq-personer och delar av nätet. Nu har även Orange is the new black-stjärnan Laverne Cox sagt några väl valda ord.

Det har länge spekulerats, pratats och spridits allehanda rykten om realitystjärnan och den förre OS-medaljören Bruce Jenners utseende och möjliga övergång till kvinna.

I en känslom intervju med ABC News stjärnreporter Diane Sawyer valde han att natten till lördag för första gången gå ut och själv berätta om hur han under många år kämpat med sin könsidentitet.

– Jag ser det så här – Bruce ljuger alltid. Han har hela sitt liv ljugit om vem han är. Och jag kan inte göra det längre, sa Bruce Jenner, som förklarade att han i allt väsentligt är en kvinna.

► Realitystjärnan Bruce Jenner: Jag är en kvinna

På lördagen var det så dags för Vita Husets årliga korrespondentmiddag. Orange is the new black-skådespelaren och transkvinnan Laverne Cox kommenterade då den omtalade intervjun:

– Jag tror att många människor rattade in kanalen och förväntade sig att se ett spektakel, men vad de såg var en djupt nyanserad, komplicerad, vacker människa, sa Laverne Cox till den amerikanska tv-kanalen MSNBC.

Hon underströk samtidigt att alla människor inte har samma privilegier som Jenner, hon själv eller journalisten som intervjuade henne. Att den publicitet hon själv fått och fortsätter att få exempelvis inte räddade 18-årige transpersonen Blake Brockington, som tidigare i år tog livet av sig.

Då Bruce Jenner efter eget önskemål fortfarande omnämns som ”han” väljer Metro att använda det pronomenet.

"I think a lot of people tuned in expecting to see a spectacle, and they tuned in and saw a profoundly nuanced, complicated, beautiful human being."- Laverne Cox shares her take on Bruce Jenner

Posted by msnbc on Saturday, 25 April 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset