I en hemlig grupp på Facebook skryter flera dörrvakter om hur de avvisat och använt våld mot invandrare, avslöjar Aftonbladet.

I gruppen används termer som ”N***r Nils” om en svart person och vakterna beskriver hur de attackerat gäster med batong, skriver Aftonbladet.

►LÄS MER: Ordningsvakt åtalas efter videoavslöjande

Den privata gruppen har 24 medlemmar och alla ska enligt tidningen arbeta på tre nattklubbar i Malmö. De gäster som hängs ut i gruppen görs så med både bild och namn, ofta med rasistiska kommentarer.

”Herr XX var snabb med batongen som vanligt inatt utanför kebaben, helt skoningslös…. jag såg senare vid 06 hur XX haltade bort till taxibilar med tårarna rinnande, förtvivlad”, skriver en vaktchef om en gäst med arabiskt namn. Inlägget har fått flera gillamarkeringar av de andra vakterna.

Flera av medlemmarna är utöver sina åtagande vid nattklubbarna även anställda av Securitas som vakter i ett köpcentrum på dagarna. Företaget ska nu starta en utredning.

– Sådana här saker finns det över huvud taget ingen acceptans för, säger vd Joachim Källsholm till Aftonbladet.

– Skriver du en sådan här sak då tänker du på det här sättet också. Jobbar man som ordningsvakt, vi är ju ändå polisens förlängda arm, så måste vi agera på ett sätt som ligger i linje med våra värderingar, säger han.

►LÄS MER: Polis fejkade att han blivit påkörd – får löneavdrag

”N***r Nils är vaccinerad, bojad och paketerad”, skriver en av vakterna i ett annat inlägg i gruppen, som också gillas av flera andra medlemmar, enligt Aftonbladet.

I ett tv-inslag har tidningen konfronterat några av vakterna som först inte vill svara på frågor. Men efter en timme stängs gruppen ner och en av vakterna ringer upp.

– Den är ju sluten och inget vi ska publicera på våra egna sidor. Sedan att kommentarerna är jävligt illa det kan jag hålla med om, men det är ju inget som når ut och som vi visar upp för andra människor, säger han till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Rasism