Gefles Johan Oremo gör 2-2 till sitt lag i matchen mellan Gefle IF och IF Elfsborg på Gavlevallen.
Gefles Johan Oremo gör 2-2 till sitt lag i matchen mellan Gefle IF och IF Elfsborg på Gavlevallen.

Inbytt med kvarten kvar – målskytt i slutsekunderna.Johan Oremo lyckades rädda en poäng för Gefle med matchens sista spark mot Elfsborg.– Skönt med en sen kvittering och att få med sig en poäng. Men vi är i behov av trepoängare, så det är en glädje men samtidigt en besvikelse, säger Gefleanfallaren efter slutresultatet 2–2.

Fem matcher kvar att spela och nu sex poäng upp till kvalplats för Gefle.

Nästjumbon bara vägrar ge upp även när det mesta går emot – som när Elfsborg gästade Gavlevallen.

Anfallaren Dioh Williams gjorde visserligen 1–0 redan efter tolv minuter men den glädjen blev kortvarig då Per Frick tryckte in 1–1 efter en osannolikt studsande retur bara sju minuter senare.

Och när Issam Jebali fick en felpassad boll rätt i bröstet av Geflemittfältaren Jonas Lantto och med kraft satte 2–1 i 26:e minuten suckades det tungt på läktarplats.

Kvittering trots rött kort

Inte blev det bättre när Johan Oremo missade en jättechans halvminuten senare, efter att han kommit in i 75:e. Geflebacken Anton Lans fick rött kort direkt efter det, då han satsat lite väl hårt och nästan sparkat Issam Jebali i ansiktet.

– Jag blir alldeles för stressad och skjuter när jag är lite för nära målvakten. En halv meter längre ut så gör jag mål där, säger Johan Oremo om sin inledande miss.

Vad som hände i duellen mellan Lans och Jebali hann han inte se.

– Man hinner inte fundera så mycket, det är så ont om tid. Utan vi går för det och då är det bara in och gnugga oavsett.

Och det gav resultat.

I matchens slutsekunder satt 2–2-kvitteringen där:

– Emil Bellander vinner en duell centralt och sätter bollen bra mot stolpen så att deras målvakt får kasta sig och rädda. Han släpper ut en retur som jag hinner först på. Sedan är det bara att försöka träffa mål.

TT: Vad hann du tänka?

– Upp med den. Inte skjuta efter backen, var det enda jag tänkte på. Eftersom målvakten hade slängt sig så borde han ligga kvar där någonstans så det vara bara att försöka få bollen över honom.

Efterlyser desperation

Kvitteringen var frukten av en minst sagt desperat Gefleoffensiv:

– Vi gick ner på en trebackslinje sedan får vi en utvisning och då fortsätter vi med en trebackslinje. Vi gick för det helt enkelt, säger Oremo.

TT: Inget att förlora?

– Nämen så är det. Att förlora med 3–1 istället för 2–1 spelar ju ingen roll. Och att få med sig en poäng, det är verklig skillnad på det.

Och det som ska ta Gefle till kvalplats trots att det mesta talar emot?

– Det är naturligtvis desperationen. Den måste finnas i alla huvuden nu. Det är fem matcher kvar så det är bara in och köra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset