Oron sprids när  bostäder säljs  Fatma Kirim tycker att det största problemet är bristfällig information.
Oron sprids när bostäder säljs Fatma Kirim tycker att det största problemet är bristfällig information.

Botkyrkabyggen vill sälja alla sina lägenheter på Albyberget i Botkyrka, totalt 1 300 bostäder. De boende oroas nu över att lägenheterna kommer att bli bostadsrätter.

Metro skrev tidigare i våras om att Botkyrkabyggen tänker sälja 1 000 av sina bostäder. Nu står det dock klart att det blir ännu fler. Totalt rör det sig om 1 300 bostäder.

Anledningen är att försäljningen ska finansiera den totalrenovering som alla hus byggda under miljonprogramsåren är i akut behov av. 

– Vi vill trycka ner hyrorna så mycket som möjligt. Nu hoppas vi bara behöva höja dem med 20–25 procent, säger Bo Johansson (S), Botkyrkabyggens ordförande.

Om kommunala Botkyrkabyggen säljer till privata aktörer kan det på sikt innebära att husen omvandlas till bostadsrätter.

– Det känns jättejobbigt så klart. Det är ingen som frågar oss vad vi vill. Allt är oklart, säger Nouhaiel Zouaoui, 36, som bott i området i snart sju år.

Fatma Kirim, 29, ser både för- och nackdelar med ett ägarbyte men hon tycker att den bristfälliga informationen från Botkyrkabyggen är det största problemet.

– Man hinner inte fundera på hur man ska göra om det plötsligt är sålt, säger hon

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset