Orup tar sin krogshow "Viva la pop" ut på turné med start senare i september. "Det har varit så roligt att vi kör en sväng till", säger han. Pressbild
Orup tar sin krogshow "Viva la pop" ut på turné med start senare i september. "Det har varit så roligt att vi kör en sväng till", säger han. Pressbild

Efter 150 utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg tar Orup sin show "Viva la pop" ut i landet. – Det har gått så bra och varit så förbannat roligt så vi tänkte att vi kör en sväng till, säger han till TT.

Showen hade premiär på Hamburger Börs i Stockholm 2014 och flyttade sedan till Rondo och Göteborg. Efter 150 utsålda spelningar och över 115 000 sålda biljetter är det snart premiärdags för turnén som ska ta Orup till ett dussintal städer i landet fram till början av december.

Nu är Orup och bandet i gång med repetitioner, och entusiasmen har inte falnat trots att showen redan är en långkörare.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna ha så här förbannat kul efter så många föreställningar. Normalt brukar jag börja tröttna efter ungefär tio gig, men den här lever sitt eget liv, säger Orup.

"Klassisk show"

"Viva la pop" bjuder på de mest välkända låtarna i Orups karriär, i en inramning som han kallar "ganska gammaldags".

– Vi har knappt någon scendekor, inga sketcher, tricks eller filmer. Det är en klassisk scenshow, säger han.

Samtidigt har Orup, åtminstone delvis, velat klä de gamla låtarna i ny skrud. Även om han alltid har skrivit dem på ungefär samma sätt – som "klassiska popsoullåtar" – är det oundvikligt att arrangemangen och produktionen färgats av den tid de spelades in i, förklarar han.

– Nu framförs de så som det var meningen att de skulle framföras när de skrevs, i en traditionell och ganska rejäl sättning, och det har jag alltid längtat efter.

Bra kritik

Showen har också fått fina recensioner, och han konstaterar att han "har haft tur" i sin relation med kritikerkåren under åren, men tror ändå att det är av underordnad betydelse.

– Det viktigaste är vad som sprids mun till mun, att publiken är nöjd och sprider det vidare, säger han.

Izabelle Nordfjell/TT
Showen är en sammanfattning av Orups långa karriär. Arkivbild
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset