Johan Fransson. Arkivbild.
Johan Fransson. Arkivbild.
Ishockey TT

OS-backen Johan Fransson har inte spelat de två senaste matcherna för sin schweiziska klubb Genève-Servette.

Men ännu råder ingen nervositet över Franssons status.

Han har en överkroppsskada och det är dag för dag. Vår medicinska stab har pejl på det där och de har varit i korrespondens med klubben. Han har varit hos läkare och fysio, så det känns som vi har kontroll på det, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Den schweiziska ligan spelar, precis som SHL, matcher den här veckan innan det blir OS-uppehåll. Genève-Servette har två matcher kvar, hemma mot ZSC Lions på torsdag och borta mot Kloten på fredag.

Spelarna från Schweiz och SHL ansluter till landslaget på söndag, under tiden tränar Tre Kronors elva KHL-spelare – målvakten Magnus Hellberg ansluter senare – tillsammans i Bromma i nordvästra Stockholm.

Det är alltid lite småskavanker när man har kommit fram i februari, så jag tror det är bra för KHL-grabbarna att få en lite lugnare vecka eftersom de kört ett väldigt hektiskt schema i Ryssland, säger Grönborg.

Tre Kronor åker till Sydkorea den 7 februari och möter Kanada i OS-genrep den 12 februari. Sveriges OS-premiär är mot Norge den 15 februari.

Johan Fransson. Arkivbild.
Johan Fransson. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset