Stina Nilson stakade sig förbi norska Ingvild Flugstad Östberg och knep bronsmedaljen i tremilen.
Stina Nilson stakade sig förbi norska Ingvild Flugstad Östberg och knep bronsmedaljen i tremilen.

Sprintmästaren Stina Nilsson stod för en sensationell insats i tremilen och tog en bronsmedalj. – Va, trea? Är jag trea? utbrast hon direkt efter målgången.

Stina Nilsson stod för något av en skräll och knep en OS-bronsmedalj vid damernas tremil i Pyeongchang.

Efter en tuff kamp med Ingvild Flugstad Östberg tog sig Nilsson förbi norskan i loppets sista kurva. Då växlade Stina Nilsson upp och flög in i mål på en sensationell bronsplats.

Men väl i mål verkade hon knappt förstå vad som hänt.

– Va, trea? Är jag trea? utbrast hon direkt efter målgången.

LÄS MER: Stina Nilsson stod höll för favorittrycket – tog OS-guld i sprint

Orsaken till förvirringen kan förklaras med att Teresa Stablober från Österrike kört vilse i banan när hån låg på en andraplats.

Nilsson har gjort ett riktigt succé-OS och har sedan tidigare ett guld i sprinten och silver i både stafetten och lagsprinten.

Norska Marit Björgen gick i mål som överlägsen etta, framför finska . Charlotte Kalla hade en tung dag och åkte i mål som femma.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset