Glädjeyra i lag Hasselborg när OS-guldet var säkrat.
Glädjeyra i lag Hasselborg när OS-guldet var säkrat.

Sverige har tagit ytterligare en OS-medaj i curling. Lag Hasselborg utklassade hemnationen Sydkorea i finalen. "Jag kan inte tro att det är sant. När jag tänker på det blir jag så rörd och så stolt över vår insats", säger Agnes Knochenhauer till sportbladet.

Sydkorea hade imponerat stort under OS-turneringen, med bara en förlust på vägen fram till finalen. Men det skulle inte komma att spela något roll när svenska lag Hasselborg stod för finalmotståndet.

Sverige utklassade hemnationen i curlingfinalen, med siffrorna 8-3.

– Vilken jävla match, vrålade Anna Hasselborg efter segern, skriver Sportbladet.

Lag Hasselborg bildades så sent som 2015 och har aldrig vunnit en större turnering tillsammans, men visade ingen tillstymmelse till nervositet under finalen.

LÄS MER: OS-silver till lag Edin i curling

–Att få dela det här med mina bästa vänner i det bästa laget som uppenbarligen finns i världen är helt otroligt, säger Anna Hasselborg till Sportbladet.

I och med segern är Sverige den mest framgångsrika nationen någonsin inom damcurlingen, men sammanlagt tre guld.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset