Vinter-OS i Sydkorea utsattes för en cyberattack under invigningsceremonin, bekräftar arrangörerna.
Vinter-OS i Sydkorea utsattes för en cyberattack under invigningsceremonin, bekräftar arrangörerna.

Vinter-OS i Sydkorea utsattes för en cyberattack under invigningsceremonin, bekräftar arrangörerna. Attacken ska ha påverkat internettjänster och tv-sändningar, skriver Reuters.

Invigningen av Vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea må ha gått enligt plan utåt sett. Men bakom kulisserna pågick något helt annat.

Arrangörerna bakom vinterspelen bekräftar nu att deras it-system attackerades av en så kallad cyberattack under invigningsceremonin, rapporterar Reuters.

LÄS MER: Lista: Här är Sveriges största medaljhopp

Attacken ska på något vis ha påverkat internetuppkopplingen och vissa tv-sändningar, men lyckades inte orsaka någon kritiskt skada, enligt arrangörerna, som är fåordiga om händelsen.

– Vi vet orsaken till problemet, sade talespersonen Sung Baik-you från Sydkoreas OS-kommitté vid en presskonferens, enligt Reuters.

Inför OS har det på sina håll spekulerats i om ryska hackers skulle attackera vinterspelen som en hämndaktion mot att deras idrottare inte får delta under rysk flagg. Men några sådana uppgifter tänker OS-kommittén i Pyeongchang inte kommentera.

– Vi har bestämt tillsammans med IOK att vi inte tänker avslöja källan till attacken, sade Sung Baik-you, enligt Reuters.

LÄS MER: Då tävlar svenskarna i OS – och här ser du tävlingarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset