I sin andra OS-match åkte Li Fen på en förlust mot den regerande mästarinnan.
I sin andra OS-match åkte Li Fen på en förlust mot den regerande mästarinnan.

Med den regerande OS-mästarinnan på andra sidan bordet blev uppgiften för svår för Li Fen.Kinesiskan Li Xiaoxia slog ut svenskan i tredje omgången i damsingel i fyra raka set.

Världsfemman Li Xiaoxia visade varför hon är en världsspelare i bordtennis. Hon slog oväntat sin landsmaninna Ding Ning i OS-finalen i London 2012 och är vid 26 års ålder ännu säkert förankrad i världstoppen och seedad trea i Rio.

När hon tog kommandot direkt i samtliga set blev det för tufft för Li Fen, ex-kinesiskan från Malmö, att vända seten och rubba henne.

– Jag har bra form nu. Men i dag kunde jag inte röra henne. Hon var väldigt bra, säger Li Fen.

Li Xiaoxias seger skrevs till 11–7, 11–7, 11–8, 11–7. En klar seger, även om Li Fen klarade sig från utklassning.

Fyra bollar bättre

– Hon var fyra bollar bättre i varje set, konstaterar damkaptenen Thomas von Scheele.

– Hon var för bra. Li Fen blev tvingad att spela lite för svårt spel. Li Fen spelade ju mycket bättre nu än i första matchen. Men även då hon hittade henne kort i forehand och fick börja dra, så var kinesiskans tillbakadrag också bra. Li Fen får ju bollar hon känner igen, asiatiska bollar, men det hjälpte inte.

Ryggsmärtorna som Li Fen försökte dämpa med piller i mötet med slovakiskan Barbora Balazova var inte lika påtagliga mot Li Xiaoxia.

– Ryggen kändes okej. Jag spelade bra, men hon missade ingenting, säger Li Fen.

Siktar mot Tokyo

Li Fen har sedan EM-guldet 2013 tappat ett år i samband med barnafödande och har dessutom haft besvär med skador, framför allt i armbågen i spelarmen. Hon kom till Rio som 43-rankad och kommer sannolikt att klättra igen trots att hon är 39 år. Och karriären kommer att fortsätta länge än

– Jag är nöjd, jag vann en match i mitt första OS, säger Li Fen, som inte tvekar att satsa mot ett OS till.

– Jag kämpar för Tokyo 2020. Jag kommer!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset