Elizabeth Yarnold vann OS-guld i Sotji 2014. Nu hotar hon att bojkotta VM, om det inte flyttas från just Sotji. Arkivbild.
Elizabeth Yarnold vann OS-guld i Sotji 2014. Nu hotar hon att bojkotta VM, om det inte flyttas från just Sotji. Arkivbild.

Elizabeth "Lizzy" Yarnold vann OS-guld i Skeleton 2014 i Sotji. Nu har den 28-åriga brittiskan meddelat bob- och skeletonförbundet (IBSF) att hon tänker bojkotta VM nästa år – om det inte flyttas från den tänkta tävlingsplatsen, som återigen är Sotji i Ryssland.

– Jag känner verkligen starkt för tillräckliga anti-dopningsregler inom idrotten och jag är förvånad att inte IBSF tagit tydligare ställning, säger Yarnold enligt insidethegames.biz.

Bakgrunden är den Wada-rapport som gjort klart att dopning inom rysk idrott varit utbredd och statsstödd. Bland annat ska ryssarna ha manipulerat dopningsprover i samband med Sotji-OS.

Efter rapporten gick den olympiska kommittén (IOK) ut och uppmanade internationella vinterförbunden att frysa förberedelser för idrottsevenemang i Ryssland, och leta efter alternativa arrangörer. IOK backade dock senare från uttalandet och sade att det bara gällde framtida kandidaturer från Ryssland, och inte evenemang som redan tilldelats nationen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset