Niklas Edin lyckades inte kamma hem den efterlängtade guldmedaljen vid OS i Pyongchang.
Niklas Edin lyckades inte kamma hem den efterlängtade guldmedaljen vid OS i Pyongchang.

Det svenska curlingherrarna i lag Edin var klara favoriter, men förlorade lördagens final mot USA. "Det är mixade känslor just nu. Klart att en medalj betyder mycket, men det var guldet jag ville ha", säger Niklas Edin, till SVT Sport.

1924 tog Sveriges herrar ett OS-silver i Curling i Chamonix. 2014 ett brons i Sotji. Mer än så hade det inte blivit på nära 100 års tävlande, fram till i dag.

Men favorittippade lag Edin som skulle säkra Sveriges första guld någonsin på herrsidan åkte på en chockförlust mot USA i finalen, efter en annars övertygande turnering. När lagen möttes i grundspelet vann Sverige enkelt med siffrorna 10-4.

LÄS MER: Leifby: 10 saker som var bättre förr med vinter-OS

Efter en jämn finalmatch där bägge lagen följdes åt poängmässigt kunde USA ta en ordentlig ledning inför näst sista omgången, med siffrorna 10-5.

Sverige gav inte upp, utan valde att spela färdigt matchen men kom aldrig i kapp. USA vann med 10-7.

– Det är mixade känslor just nu. Klart att en medalj betyder mycket, men det var guldet jag ville ha, säger Niklas Edin, till SVT Sport.

I och med silvret har Sverige nu samlat på sig totalt 12 medaljer vid de olympiska vinterspelen i sydkoreanska Pyeongchang.

LÄS MER: Undersökning: Svenskarna säger nej – vill inte ha hemma-OS

I natt, svensk tid, finns återigen chans på ett curling-guld, då lag Hasselborg spelar final i damernas curling mot hemmanationen Sydkorea.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset