Sport

OS-tvåan blev en vinnare i Stockholm

Jan Martin del Potro med Stockholm Open-pokalen.
Jan Martin del Potro med Stockholm Open-pokalen.

Förra året var han nära att runda av karriären.Nu är Juan Martín del Potro den senaste vinnaren av Stockholm Open.– Det här är en turnering jag aldrig kommer att glömma, sade han efter 7–5, 6–1 mot amerikanen Jack Sock.

Efter US Open-segern 2009 har tennislivet inte varit det allra roligaste för Juan Martín del Potro. Den 28-årige argentinaren har tvingats till fyra handledsoperationer och var under förra året inne på att lämna sporten för gott.

Till slut gav han tennisen en ny chans.

Och det är inget som han ångrar i dag.

2016 har bland annat resulterat OS-silver i Rio de Janeiro, kvartsfinal i US Open och allra senast seger i Stockholm Open efter två raka set mot amerikanen Jack Sock.

"Betyder mycket för mig"

– Den här turneringen betyder mycket för mig. det är min första titel sedan jag skadade min handled för två år sedan, så jag kommer aldrig att glömma det här, sade del Potro.

– Jag är inne på min tredje karriär och jag har jobbat hårt för att ta mig tillbaka.

Juan Martín del Potro, som fick ett wildcard till turneringen, fick slita hårt i första set men fick sedan en enklare resa fram till 7–5, 6–1. Finalsegern i Kungliga Tennishallen innebär att han kommer klättra på världsrankningen. Men det är inget som del Potro bryr sig om.

"Vill bara spela"

– Jag vill bara spela tennis och jag vill bara bli bättre. Om jag lyckas bli 100 procent blir jag farlig, då kan jag vinna mot alla spelare på touren igen och det är i slutändan dit jag vill, sade han.

– Men just nu handlar det bara om att spela tennis, och det spelar ingen roll om jag vinner eller förlorar.

Nästa ATP-turnering för Juan Martín del Potro ser ut att bli i schweiziska Basel. Sedan blir det lite ledigt innan det är dags för Davis Cup-finalen mot Kroatien den 25–27 november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset