Juan Martín del Potro är klar för final i Kungliga tennishallen i Stockholm.
Juan Martín del Potro är klar för final i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Skadorna var nära att stoppa Juan Martín del Potro.Men tack vare säsongens framgångar har argentinaren fått en annan syn på tennisen.– Det känns som att jag har fått en ny karriär, sade han efter semifinalsegern mot Grigor Dimitrov.

Rotterdam och Paris 2013, Stuttgart tidigare i år. Nu fogas ett nytt namn till raden: Stockholm, oktober 2016. Juan Martín del Potro var precis som i tidigare möten med Grigor Dimitrov, Bulgarien, snäppet bättre.

Med 6–4, 7–5 är argentinaren klar för söndagens final i Stockholm Open. I den matchen väntar Jack Sock, USA, som fick 6–7, 7–6, 6–4 mot Alexander Zverev, Tyskland.

För Juan Martín del Potro spelar dock motståndet mindre roll.

– Jag ska bara njuta av att få spela final. Om jag vinner är det fantastisk, men om jag inte gör det ska jag vara glad över för att jag fick vara här och spela, sade han.

Nära att sluta

Det är en mening som även summerar 28-åringens nuvarande sinnestämning.

Efter alla skadebekymmer – handlederna började krångla efter karriärens första grand slam-titel i US Open 2009 – minskade motivationen och i fjol var del Potro dessutom inne på att avsluta karriären.

Men argentinaren lyckades ta sig tillbaka.

Och med beslutet att fortsätta vara en spelare på ATP-touren kom även en viss framgång. Han vann silver i OS i Rio de Janeiro och i US Open tog han sig fram till kvartsfinal. Nu är alltså del Potro även i final i Stockholm Open.

Hittade tillbaka

– Jag var verkligen nära att sluta och just nu försöker jag bara gilla den situationen som jag befinner mig i, sade han.

– Jag trodde inte att jag skulle spela på den här nivån i år men jag blir bättre och bättre, vilket just nu är bra för mig och för min framtid.

Nästa steg för Juan Martín del Potro handlar om att få tillbaka helheten i sitt spel, och då vill han helst av allt se att backhandslagen sitter som förr i tiden.

– Jag skulle vilja spela hårdare med min backhand, slå vinnaren med den. Men just nu kan jag inte göra det. Jag ska försöka få tillbaka min backhand, för att vara med i toppen och för att kunna vinna de stora turneringarna måste man vara 100 procentig, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset