På onsdagskvällen anlände Osama och sonen Zaid till Spanien.
På onsdagskvällen anlände Osama och sonen Zaid till Spanien.

Klippet som visar hur Osama Abdul Mohsen och sonen Zaid fälls till marken av en nyhetsfotograf spreds över världen. Och nu har livet tagit en vändning för familjen.

Du har förmodligen sett den. Videon där den ungerska fotografen på N1TV ses sparka på och fälla flyktingar som försöker krossa gränsen mellan Serbien och Ungern.

►LÄS MER: Här går nyhetsfotografen till attack med sparkar mot flyktingar

I klippet lägger hon krokben för en man som flyr med sitt barn i famnen. Händelsen har väckt avsky världen över och den kvinnliga fotografen fick omedelbart sparken från sitt arbete på N1TV. Mannen som kvinnan fällde till marken har senare visat sig vara Osama Abdul Mohsen och pojken i hans famn sonen Zaid.

Och livet på flykt har plötsligt tagit en vändning för dem. Osama Abdul Mohsen har nu blivit erbjuden både jobb och bostad. Hemma i Syrien arbetade han tidigare som fotbollstränare och när den spanska fotbollstränarskolan Cenafe fick läsa om det i tyska medier så bestämde de sig för att erbjuda Osama en plats hos dem i Spanien. Han har även blivit erbjuden en bostad i Spanien.

– När vi läste om Mohsen i tidningarna blev vi väldigt tagna, säger Miguel Angel Galán, ordförande för Cenafe, enligt spanska The Local.

– Så fort han lärt sig spanska så kommer han få jobb hos oss.

Osama Abdul Mohsen anlände till Barcelona sent på onsdagskvällen. 

Camerawoman trips refugees

A Hungarian camerawoman appears to trip up multiple people rushing through police lines.The country has seen a huge influx of refugees and migrants attempting to pass through into the EU.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, September 8, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset