Näst ut i Metros succéprogram ”Fråga mig” är ingen mindre än Oscar Zia! Är det någonting du alltid velat fråga honom? Grattis, nu har du äntligen chansen.

Gustav Gräll

Han gick från okänd 16-åring till välkänd flickidol. Han har hunnit med att vara programledare i radio, lett Rockbjörnen och deltagit i Melodifestivalen. Under början av februari väckte han också mycket uppmärksamhet för sitt mod när han kom ut som homosexuell. Nu är det dags för Oscar att sätta sig i ”Fråga mig”-soffan för att svara på läsarnas frågor.

– Jag tycker det är intressant att få reda på just vad tittarna vill veta. Man jobbar ju hela tiden och har en kontakt med fansen och skapar en interaktion. Men jag är lite rädd att de ska vilja gräva lite djupare, haha, säger Oscar.

► LÄS MER:  Oscar Zia kommer ut: "Kan jag vara flickidol och homosexuell?"


Du medverkar ju i Knyckare i P3 varje tisdag och fredag, hur kom det sig att egentligen att du började med radio?

– Jag har använt det för att jag bara måste få prata. Jag tycker det är kul att ha tagit det år jag gjort för att få ett litet avbrott. Men jag tycker det är skitroligt och kan verkligen tänka mig att jobba mer med det. Men det är verkligen musiken jag brinner för.

Hur ser framtiden ut för Oscar Zia?

– Nu är det Melodifestivalen det gör jag med låten ”Human” den 20 februari. Det har varit väldigt mycket fokus på den. Det är väldigt mycket tankefokus på det. Annars ska jag släppa en ep så småningom. Jag hoppas den kan komma till höst. Men sen sa jag förra året att den skulle komma till hösten, men det blev inte så. Jag har bara skjutit upp och skjutit upp, men nu tror jag verkligen det blir av.

Kan du berätta mer om ”Human”?
 

– Det är en ballad som är väldigt stor och pampig som handlar väldigt mycket m att kunna hitta sin egen väg i livet och kunna vara sig själv. Om man känner sig utanför eller om man exkluderas på grund av en viss norm ställer sig låten frågan varför vi inte bara är lika.

”Fråga mig”-utfrågningen sänds på metro.se måndagen den 15 februari klockan 19:00. Men redan nu kan du ställa dina frågor nedan!

Live Blog Fråga Oscar Zia vad du vill
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tv