Oscar Zia har bestämt sig för att ta steget, för att visa att det är okej.
Oscar Zia har bestämt sig för att ta steget, för att visa att det är okej.

Oscar Zia kommer ut som homosexell. ”Jag är rädd för att det ska göra skillnad”, säger han till Aftonbladet.

Två veckor före sitt framträdande väljer Oscar Zia att komma ut. Egentligen ville han inte behöva göra det, ville inte att det ska vara en grej. Men låten ”Human” handlar precis om de här funderingarna, och han behövde göra det för att vara hundra procent sann på scen. Så han valde att komma ut i ”Tampodden” på youtube, och för Aftonbladet förklarar han varför.
Det tog ett tag för Oscar eftersom tonåringen har brottats med vad de här känslorna betyder.

– Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite ”det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn”, säger han till tidningen.

I dag är Oscar trygg i sitt beslut även om det skulle påverka hans image som flickidol. Och visst är han lite rädd för att det ska göra skillnad för hans publik.

Oscar Zia stod första gången på Melodifestivalens scen som 16-årig bakgrundssångare till Behrang Miri 2013 med låten ”Jalla Dansa Sawa”. För två sedan deltog Oscar som soloartist med låten ”Yes we can” som tog honom till final och en åttondeplats. I år tävlar Oscar i Melodifestivalens tredje deltävling med låten ”Human” som beskrivs som en pampig arenaballad som handlar om att kunna vara sig själv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset