Hockeyallsvenskan är ingen rolig bekantskap för Modo.Tidiga serieledaren Oskarshamn sänkte Ö-vikslaget med 57 sekunder kvar.– Det är klart att det är tufft att förlora på det här sättet, säger Modotränaren Andreas Johansson till C More.

Efter Modos premiärseger mot Västerås blev det bara en poäng hemma mot Pantern i helgen. I den tredje matchen, borta mot Oskarshamn, kammade Modo noll. Pontus Widerström snärtade in avgörande 2–1 intill första stolpen när klockan visade 19.03 i tredje perioden.

Tungt värre för Modo, som trillade ur SHL i våras och tidigare i perioden hade kvitterat genom Pär Edblom.

– För oss var det ändå ett steg framåt jämfört med förra matchen, vi får ta med oss det goda, säger Andreas Johansson till C More.

– Det är en lång säsong och i dag var vi bättre än föregående dag. Det är det viktigaste, men självklart vill vi vinna matchen.

Oskarshamn är numera seriens enda fullpoängare, eftersom både Södertälje och Timrå tappade tappade poäng.

SSK:s 1–0-ledning slutade i 1–3-förlust efter att gästande Västervik vänt i slutperioden. Timrå är tabelltvåa, på åtta poäng, efter att ha bortaslagit Västerås med 2–1 efter straffar. Didrik Strömberg satte Timrås 1–1 med bara tre minuter kvar och Jens Lööke avgjorde straffläggningen.

2–1 var ett gångbart segerresultat på måndagskvällen – både Tingsryd–Vita Hästen och Pantern–Bik Karlskoga slutade med de siffrorna.

Almtuna hade inte gjort ett enda mål i de två första matcherna, men fick en efterlängtad ketchupeffekt i 5–1-segern borta mot Mora.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset