Äktenskapsförbryterskan har dömts till att stenas till döds. Bilden är taget i ett annat sammanhang.
Äktenskapsförbryterskan har dömts till att stenas till döds. Bilden är taget i ett annat sammanhang.

En 45-årig gift kvinna har nyligen dömts till att stenas till döds i Saudiarabien efter att ha haft sexuellt umgänge med en annan man.

Det aktuella fallet handlar om en 45-årig gift kvinna från Sri Lanka som gästarbetade i Saudiarabien. Hemlandet Sri Lanka krävde att Saudiarabien benådade kvinnan som dömdes till döden efter att ha erkänt att hon begick äktenskapsbrott i Saudiarabien, skriver Independent.

►LÄS MER: Firade Alla hjärtans dag – straffas med fängelse och piskrapp

Enligt uppgifter från Sri Lankas ambassad arbetade kvinnan som hembiträde i Riyadh från 2013, och var otrogen med en annan man i augusti. Mannen hon var otrogen med var också en srilankesisk migrantarbetare. Hans straff blev att ta emot 100 piskrapp, men han kommer undan med livet i behåll.

En talesperson för ambassaden sa att de anlitat advokater för att lämna in ett överklagande.

Efter beskedet samlades omkring 1 000 shiamuslimska demonstranter vid en moské i saudiarabiska Awamiya för att kräva att andra dödsdömda släpps fria.

►LÄS MER: Religiösa ledare vill stena Amina till döds för bröstbild

Det fanns planer på att avrätta 50 fångar på en och samma dag, bland dem både al-Qaida-terrorister och åtminstone fem shiamuslimiska demonstranter.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott