Robin "Flusha" Rönnquist under Dreamhack Masters Stockholm.
Robin "Flusha" Rönnquist under Dreamhack Masters Stockholm.

Fredagskvällen bjöd på en riktig chocknyhet när Fnatic offentliggjorde att de bänkar en av lagets riktiga legendarer, Robin "Flusha" Rönnqvist.

Fnatic tar en av sina största Counter strike-profiler genom tiderna ur spel. Under fredagen meddelade det svenska laget att Robin ”Flusha” Rönnquist från och med nu får ta plats på bänken.

Reaktionerna regnade in både från lagkamraterna som länge funnits vid hans sida och från övriga proffs-scenen.

”Sex år. Tack för allt Flusha. Jag hoppas att våra vägar korsas igen i framtiden”, skriver Fnatic-spelaren Jesper ”JW” Wecksell på Twitter.

Slog ner som en bomb

För de flesta andra, utanför laget, slog nyheten ner som en bomb.

”Vilka chokerande nyheter. Jag hade inte räknad med det här. Lycka till i framtiden Flusha. Han kommer utan tvivel hitta ett grymt lag snart”, twittrade Gambit-spelaren Denis ”Seized” Kostin.

Ytterligare en faktor som fick nyheten att nå ännu högre höjder var att det samtidigt utannonserades att Flushas ersättare, åtminstone under ESL New York, blir belgaren Adil ”ScreaM” Benrlitom.

”ScreaM in i Fnatic, Flusha på bänken? Galna grejer. Jag hoppas att det här inte är det sista vi har sett av Flusha på högsta nivå”, skrev CS:GO-castern Halvor ”vENdetta” Gulestøl på Twitter.

Kommenterade med gif

Robin ”Flusha” Rönnquist däremot kommenterade inte den överraskande nyheten på något annat sätt än med en gif som talade för situationen.

Fler nyheter om framtiden för Fnatics Counter strike-lag är att vänta i oktober, enligt organisationen själv.

LÄS MER: Olofmeister ende svenske spelaren i major-slutspelet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset