Florida Mayhem består av till största delen svenskar och saknar helt amerikaner.
Florida Mayhem består av till största delen svenskar och saknar helt amerikaner.

Nästa säsong av Overwatch League kommer ha fler lag och förhoppningen är att de lagen ska vara baserade i Europa eller Asien.

Visst var det en del som tyckte att det var lite märkligt när lag med en majoritet svenskar eller sydkoreaner skulle representera amerikanska städer i Overwatch League. Svårigheten att locka investeringar från andra håll i världen blev med en gång tydlig när endast tre av tolv lag hade sin bas utanför USA. Ett faktum som pekats ut som en av ligans stora utmaningar.

Därför kommer det inte som en överraskning att Overwatch League-pampen Nate Nanzer i dagarna bekräftade att fokus inför säsong två till stor del kommer vara att hitta fler organisationer och lag i Europa och Asien. Planen är alltså att utöka antalet lag i Overwatch League redan senare i år.

LÄS MER: Erik Glanell: Det sista Dallas Fuel behöver är xQc

Redan under invigningen av Overwatch League kom ämnet på tal under en intervju om sändningstiderna.

– En sak som vi lägger mycket fokus på till säsong två är att få in fler europeiska lag. Om vi får det så kommer vi också se till att vi anpassar schemat efter det, sade han till Metro då.

Om Overwatch League lyckas ragga fler organisationer närmre Sverige har fansen alltså allt att vinna på det.

LÄS MER: Alpinstjärnan: ”Esporten hör inte hemma i OS”

Målet med ligan har hela tiden varit att skapa ett hemma- och bortaplansscenario där lagen ska åka till varandra för att göra upp. Enligt planen ska detta ske genom att dela upp ligan i fyra olika omgångar som spelas i olika regioner där lagen kan agera arrangörer, skriver bland annat The esport observer.

Sannolikheten att få se ett lag representera en svenska stad får däremot i dagsläget bedömas vara låg.

LÄS MER: Overwatch-svensken om mörka tiden innan genombrottet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset