Felix "xQc" Lengyel har återigen trampat i klaveret.
Felix "xQc" Lengyel har återigen trampat i klaveret.

Den kontroversielle Dallas Fuel-spelaren Felix "xQc" Lengyel har fått det hett om öronen igen. Den här gången efter att ha uttalat sig homofobiskt om en annan spelare.

Dallas Fuel-spelaren Felix ”xQc” Lengyel är en av Overwatch Leagues mest profilerade spelare med över 300 000 följare på Twitch. Han är också känd för att vara kontroversiell och har vid flera tillfällen blivit avstängd från spelet. Och nu är det dags igen.

Under en stream i förra veckan uttryckte den 22-årige kanadensaren sig homofobiskt om Huston Outlaws-spelaren Austin “Muma” Wilmot som är öppet homosexuell. Streamen ägde rum kort efter att Outlaws dominerat Dallas Fuel i en match som slutade 4–0 till de förstnämnda.

LÄS MER: HeatoN: Det stinker plastiga, amerikanska pengar om Overwatch League

Under natten till lördag stod det klart att Felix ”xQc” Lengyel stängs av på grund av uttalandet.

”Overwatch League tar spelares uppförande på största allvar oavsett om det är under ligaspel eller utanför och är förpliktgade att agera snabbt när en överträdelse sker”, skriver Overwatch League i ett uttalande.

Straffet för det homofobiska uttalandet blev fyra matchers avstängning och 17 000 kronor i böter. Ett straff som sedan byggdes på av Dallas Fuel själva.

LÄS MER: Porrsajten: Overwatch League stjäl våra tittare

”Vi har förståelse för Overwatch Leagues beslut att stänga av Felix ”xQc” Lengyel. Utöver den avstängning i fyra matcher som utfärdats av ligan kommer vi att stänga av xQc i resterande matcher under hela första omgången”, skriver Dallas Fuel i ett uttalande.

Dallas Fuel, som bland annat innehåller svenskarna Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson, nämndes ofta inför starten av ligan som en favoriterna. Dessvärre har laget efter två veckor inte lyckats vinna en enda match. Avstängningen av xQc kommer alltså vid sämsta tänkbara tillfälle för laget som har mycket att bevisa.

LÄS MER: Chipshajens kaxiga hälsning till de andra svenskarna i OWL

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset