Henrik Sedin och Daniel Sedin.
Henrik Sedin och Daniel Sedin.

World Cup är över för Sverige.Och nu kan landslaget vara ett avslutat kapitel för tvillingarna Sedin.– Det här får sjunka in först och sedan får vi ta ett beslut, sade Daniel Sedin efter förlängningsförlusten med 2–3.

Efter VM-guldet i Globen och OS-silvret i Sotji ville Daniel och Henrik Sedin vara delaktiga i Tre Kronors första World Cup-seger.

Det var dock en dröm som försvann redan i semifinalen.

Europalaget blev för svårt för Sverige.

– Jag tycker vår första period var bra. I andra tog vi för många utvisningar och det blev ingen rytm i spelet. I tredje tog vi över igen, sade Daniel Sedin.

– När vi pressade för att göra mål spelade vi riktigt bra. Vi kom i kapp, gjorde 2–2 och sedan kändes det bra när vi gick in i förlängningen. Men de fick ett läge och satte dit den.

"En besvikelse"

Tomas Tatar slog in Europas avgörande mål 3.34 in i förlängningen.

Med det målet var Tre Kronors World Cup-äventyr i Kanada över.

– Det är självklart en besvikelse men så här är det. Vi visste att det skulle bli en jämn match och när vi tog den till förlängningen kunde allting hända. Det är tråkigt, men så är det, sade Daniel Sedin.

För Daniel och Henrik Sedin kan matchen nu ha varit den sista i landslagsdressen.

– Det är för tidigt att tänka på det nu. Just nu är det tufft och vi har en NHL-säsong att fundera på, sade Daniel Sedin.

"Många höjdpunkter"

Henrik Sedin:

– Vi har haft många höjdpunkter. Vi vann VM på hemmaplan, viket nog är den största. Men just nu är det svårt att svara på vad som händer framöver. Vi får tänka på det, sade han.

Det finns dock en öppning för fortsatt spel i Tre Kronor.

Om det bestäms att NHL-spelare ska vara med i vinter-OS 2018 i Sydkorea finns det en möjlighet att tvillingarna finns med i den svenska truppen.

Och förbundskapten Rikard Grönborg ser gärna att Sedinarna fortsätter spela med Tre Kronor.

– Jag hoppas att jag får jobba med dem igen. Det har varit riktigt roligt att jobba med dem under den här turneringen. De har gjort ett kanonjobb, inte bara på isen utan även vid sidan av, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset