Overwatch-landslaget spelar sin premiärmatch mot Kina i gruppspelet som ska ta dem till Blizzcon. Lagets coach Vytis "Mineral" Lasaitis är hoppfull trots en tuff grupp.

På fredagsmorgonen svensk tid gäller det för landslaget i Overwatch. Då ger de sig ut i gruppspelet som förhoppningsvis ska ta dem till slutspelet på Blizzcon i november.

Det här året har förberedelserna varit lite mer komplicerade än vanligt.

– Det har varit lite tufft att träna med halva laget i Europa och halva laget i USA, men vi har haft väldigt starka träningspartners under hela perioden. Det känns som att vi har kunnat identifiera våra misstag mycket lättare och att vi kommer in i gruppspelet väl förberedda, säger coachen Vytis ”Mineral” Lasaitis.

Dubbelt brons i ryggsäcken

Med två bronsmedaljer i tidigare världsmästerskap är förväntningarna på Sverige höga. Det är däremot ingenting som, enligt Lasaitis, har vänts till att bli en press på laget som till stor del består av veteraner. Inte ens när motståndet som väntar är minst sagt utmanande.

– Jag tror vår grupp är den tuffaste av alla fyra grupperna, men jag tror på mitt lag och tror att vi har goda chanser att ta oss vidare, säger han.

LÄS MER: Hälften av svenskarna borta ur Overwatch League-lagen

Här är svenska laget i Bangkok

Kevyn ”Tviq” Lindström
Simon ”Snillo” Ekström
Sebastian ”chipshajen” Widlund
Tim ”Manneten” Bylund
Hugo ”SharP” Sahlberg
Ludvig ”Luddee” Håkansson
Jonathan ”Reinforce” Larsson

Utöver veteranerna är det två spelare som gör debut i landslagssammanhang nämligen Hugo ”SharP” Sahlberg och Ludvig ”Luddee” Håkansson.

– De har fått mycket erfarenhet nere i Contenders och är väldigt talangfulla. De har kommit in i laget utan problem, säger svenske coachen, säger Lasaitis.

Tufft motstånd i öppningsmatchen

Gruppen spelas i Bangkok och ett av de största hoten kommer just från hemmaplan – i första matchen.

– Det tuffaste motståndet bör komma i form av Kina och Australien. De har båda väldigt mycket talang och har historiskt varit starka i OWC, säger coachen.

 

Sveriges matcher i gruppspelet

14 september
08.30  Sverige mot Kina

15 september
08.30  Sverige mot Australien
00.00   Sverige mot Spanien

16 september
05.00 Sverige mot Thailand
08.30 Sverige mot Danmark

LÄS MER: Ding1: Svensk esport är verkligen något att vara stolt över

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset