Häckens John Owoeri har chansen att vinna skytteligan.
Häckens John Owoeri har chansen att vinna skytteligan.

Häckens John Owoeri nätade igen i förlustmatchen mot AIK.Och anfallaren är säker på att han kommer att vinna skytteligan.– Jag har jagat från ett mål till 13, så ett mål till är ingenting, säger han efter 1–2 på Friends arena.

Lobben som betydde 1–1 var Owoeris 13:e för säsongen och tar honom upp på delad andraplats i skytteligan, tillsammans med Elfsborgs Viktor Prodell. Duon ligger ett mål bakom tidigare MFF-spelaren Vidar Kjartansson som i somras lämnade Maccabi Tel Aviv.

Två omgångar återstår, och Owoeri är säker på att han kommer att göra minst en strut till för att i alla fall komma upp jämsides med Kjartansson.

– Självklart. Jag har självförtroendet. Håller jag fokus så vet jag att det kommer komma, säger nigerianen.

– Det är varje spelares dröm att vara målkung.

Passar i Häcken

Han kom till Häcken från Åtvidaberg inför säsongen, där han på tre säsonger "bara" kom upp i totalt 17 mål.

– Varje säsong sätter jag upp ett mål som är mitt fokus. Nu är det att bli bäste målskytt i allsvenskan. Jag är på väg dit. Jag har jobbat väldigt hårt och varit väldigt fokuserad. Hårt jobb är väldigt viktigt. Det är nyckeln.

TT: Har du jobbat hårdare den här säsongen?

– Ja. Det är min första säsong i Häcken och när du kommer till en ny klubb måste du förstå hur tränaren vill att du ska spela, lagets taktik. Så i början var det lite svårt men nu tror jag att jag förstår hur tränaren vill att jag ska spela.

"Måste försöka"

Det 13:e målet var synnerligen läckert. Rasmus Schüller lyfte bollen mot Owoeri som vann en närkamp med Per Karlsson, vände om och på volley skickade en lobb över Patrik Carlgren.

– Som anfallare måste du bara försöka, bara försöka med vad som helst. Så jag bestämde mig för att "okej, jag tar bara skottet" och så gick den i nät.

– Jag är väldigt glad för målet, men när vi förlorade känns det dåligt. Men målet var fantastiskt så det fick mig att må lite bättre, säger Owoeri.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset