Här är Alexis och Malena – katterna som fick nya ägare efter Metros artikel. I morgon lämnar de Djurskyddsföreningen i Pixbo och gör plats för andra, övergivna katter. För de blir bara fler och fler.

Christina Blom

Åsa Jakobsson tog katter Alexis och Malena efter att ha läst i Metro att de saknade ett hem. 

Alexis och Malena är två blyga, tunna kattflickor med glänsande vacker päls. I dag träffar de sin nya matte Åsa Jakobsson för tredje gången, när hon besöker Göteborgs Djurskyddsförening och katthemmet i Pixbo. Då kan de tänka sig att låta sig kelas med lite, för första gången.

– Jag ville ha en katt som är van att vara inne i lägenhet, det känns inte bra att ha en utekatt inne, säger Åsa Jakobsson.

För några veckor sedan skrev Metro om djurskyddsföreningen. Då hade man fått in en stor grupp övergivna katter och letade med ljus och lykta efter nya ägare åt dem. Alexis och Malena är nu de sista två av de 20 att lämna katthemmet.

– När jag läste artikeln kände jag att det var helt rätt att ta en katt härifrån, säger Åsa.

På katthemmet är man ytterst tacksamma att så många människor hör av sig och kan erbjuda nya hem. Dagen efter Metros förra besök möttes personalen på morgonen av ytterligare tio övergivna katter, som någon placerat utanför porten i en flyttkartong.

– Vi kan ju inte ha hur många katter som helst. I morse stod det en bur till utanför, säger Susanne Kihl, djurskötare.

För Åsa är det nu en glad väntan de sista timmarna innan hon får ta hem sina nya små kompisar, som hon tror kommer att bli tama snabbt när de väl anländer till sitt nya hem, trots att de kommer från en kull katter som omhändertogs vid ett vanvårdsfall.

– De är så fina, eleganta, säger Åsa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset