Jessica Danneker och katten Cupid. 
Jessica Danneker och katten Cupid. 

Katten Cupid försvann i januari. Under söndagen fick dock Jessica Danneker, som är boende i Katrineholm, återse sin katt efter att en kvinna fann den bortsprungna katten i Rosersberg.

Det var i januari som Jessica Dannekers katt Cupid försvann i Märsta. Efter att ha letat i flera månader och gjort upprepade försök att nå ut till andra kattägare i Facebookgruppen ”Vi som älskar våra katter” började hon och hennes pojkvän till slut ge upp hoppet om att få återse deras hankatt igen.

Det var då, i juni, som en kvinna hörde av sig och berättade att hon hade hittat en katt i Rosersberg som såg ut som katten på bilderna som Jessica och hennes pojkvän hade lagt upp på Facebook.

– Hon berättade att det inte var någon idé för oss att komma dock eftersom han var väldigt skygg. Han hade blivit vild efter de många månaderna i det fria. Vi fick avvakta tills katten hade anpassat sig.

►LÄS MER: Katt fast i tall sedan flera dagar

Under tiden fick han stanna hemma hos kvinnan i Rosersberg. Sedan försvinnandet har Jessica hunnit flytta till Katrineholm tillsammans med sin pojkvän. Det rådde dock inga tvivel om att det rörde sig om Cupid som kvinnan hittat och i dag, söndag, var han så pass tam att Jessicas pojkvän kunde åka och hämta honom.

– Jag är verkligen överlycklig nu när allt har löst sig. Jag har tänkt på honom varje dag och hur han har kunnat ta sig så långt ifrån oss.

När han kommer hem väntar parets andra katt på honom, honkatten Zara. Utöver det kommer han även att bli rikligt bortskämd, enligt Jessica. Däremot får han inte röra sig utomhus på ett tag.

– Vi får hålla honom inne ett tag innan vi släpper honom. Sen ska vi även kastrera honom och chippa honom, vilket vi inte hade gjort.

►LÄS MER: Barnbarn vann mot mormor i rätten – får tillbaka sin katt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset