Biljetterna till evenemanget med påven på Malmö arena den 31 oktober tog snabbt slut. Arkivbild.
Biljetterna till evenemanget med påven på Malmö arena den 31 oktober tog snabbt slut. Arkivbild.

Biljetterna tog snabbt slut till evenemanget med påve Franciskus på Malmö arena den 31 oktober.Men platserna på arenagolvet ska hållas öppna för omkring 1 000 ungdomar. De biljetterna säljs senare.

Försäljningen via en biljettsajt inleddes klockan 11 på fredagsförmiddagen. Cirka en och en halv timme senare var de slut. "För tillfället uppbokat", stod det på sajten.

Att intresset skulle vara stort var väntat.

– Det finns ett väldigt stort intresse av att få se, höra och möta påven, även om det kan bli på lite avstånd, säger Anders Arborelius, Katolska kyrkans biskop i Sverige.

Det beror dels på att påven är den katolska kyrkans överhuvud, men också på påve Franciskus personlighet, tror biskopen.

– Man har ju märkt att medier och allmänheten slutit påven till sitt hjärta. Det beror både på det han säger och på hans gester. När han till exempel åker till flyktingarna på Lampedusa och Lesbos, då gör han ett enkelt och ödmjukt intryck. Han sätter de fattiga och utsatta i centrum.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan lutheraner och katoliker. Ambitionen har varit att få många ungdomar i publiken och cirka 1 000 ungdomsbiljetter kommer att släppas senare. Vissa platser är också reserverade för rullstolsburna och döva.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset