Det här är inte första gången Franciskus uttalar sig om frågor som rör kön.
Det här är inte första gången Franciskus uttalar sig om frågor som rör kön.

I ett privat möte med biskopar från Polen sa påven Franciskus att det är hemskt att barn lär sig i skolan att "kön kan vara ett val". Påven la också till att vi idag lever i "en tid där vi raserar bilden av människan som guds avbild".

Under förra veckan besökte påven Franciskus Polen för ett pilgrimage, där han bland annat medverkade i World youth day och besökte Auschwitz. Påven hade också ett privat möte med polska biskopar.

I en transkription från mötet som Vatikanen släppte under tisdagen tog påven tydlig ställning mot vad han menar är "ideologisk kolonisering" stöttat av "väldigt inflytelserika länder".

► LÄS MER: Påven: Lycka går inte att ladda ner

 

– Idag lär sig barn – barn! – i skolan att de kan välja sitt kön fritt, sa påven enligt nyhetsbyrån AP.

Enligt påven är detta ett tecken på att vi idag lever i en tid när vi raserar bilden av människan som guds avbild.

– Gud skapade män och kvinnor, gud skapade världen på det här sättet och vi gör det raka motsatta. Vi måste komma ihåg vad Påven Benedictus sa – "Det här är en epok av synd mot Gud skaparen", sa påven.

Det här är inte första gången Franciskus, som anses vara en relativt progressiv påve, uttalar sig om frågor som rör kön. Påven har tidigare tagit avstånd från skilsmässor, men har sagt att han inte är rätt person att döma när det kommer till homosexualitet även om han motsätter sig samkönade äktenskap.

► LÄS MER: Påven öppnar för kvinnor

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik