I programmet "Svenska skönhetsfällan" får Pacome Olsson hjälp efter den misslyckade bröstoperationen.
I programmet "Svenska skönhetsfällan" får Pacome Olsson hjälp efter den misslyckade bröstoperationen.

Efter andra barnet lät hon göra en bröstoperation. Resultatet: En katastrof. ”Jag skulle inte önska min värsta fiende den smärta jag upplevde”, säger hon.

På måndagskvällen har programmet ”Svenska skönhetsfällan” premiär i TV3. En av deltagarna är Pacome Olsson, som för 11 år sedan plastikopererade brösten.

– Jag var väldigt ung och kände att mina bröst inte passade in på min ålder. Jag ville egentligen bara lyfta brösten, men min läkare övertygade mig om att göra inlägg i stället, säger hon till Metro.

Till en början var Pacome Olsson väldigt nöjd med operationen, men några år senare fick hon väldigt ont – ett av brösten ramlade ner.

LÄS MER: Emma, 27, bokade ett bröstlyft – fick förstoring

– Jag tog kontakt med läkaren igen och han var lugn. Han sa att jag skulle komma tillbaka och fixa brösten igen. Den nya operationen hjälpte inte. Den gjorde problemen och smärtan betydligt värre.

– Jag skulle inte önska min värsta fiende den smärtan jag kände när jag vaknade efter ingreppet. Det gjorde så ont att jag inte ens kunde prata, säger Pacome Olsson.

Problemen fortsatte i ett år. Under perioden födde hon barn igen.

– Smärtan var så hemsk att jag inte ens kunde bära eller amma min egen dotter.

LÄS MER: Skräckkliniken förstörde Emelies kropp: "Kände hur de skar"

När Pacome Olsson fick beskedet om att hon skulle få hjälp av ”Svenska skönhetsfällan” tyckte hon att det kändes overkligt.

– Jag hade ju hoppats såklart, men jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Jag skrek av glädje när beskedet kom, säger hon.

Nu har Pacome Olsson inte ont längre och hon har en helt ny bild av livet och vad som drabbat henne.

– I efterhand tänker jag att allt händer av en anledning. Det kanske var meningen att jag skulle gå igenom all den här smärtan och sorgen för att få en nystart. Det känns lite som att det var ”ment to be”, säger hon.

LÄS MER: Kvinna stal en bröstoperation

Nu vill hon tipsa andra kvinnor som planerar att göra skönhetsingrepp att ta det säkra före det osäkra. Och att göra det för rätt anledning.

– De läkare som tar ett lägre pris gör det av en anledning, det är bättre att betala mer för att minska riskerna. Jag tror också att det är viktigt att lyssna på själen, inte på kroppen. Låt inte dig själv genomlida en operation bara för att du vill bli se bättre ut, gör det om du tror att du kommer att må bättre i själen, säger Pacome Olsson.

"Svenska skönhetsfällan" sänds klockan 21 på måndagen i TV3.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa