Zlatan Ibrahimović, Måns Zelmerlöw och tidigare tennisstjärnorna Sofia Arvidsson och Jonas Björkman är bara några av de kändisarna som spelar sporten som många inte känner till – padel.

– Det är en jäkligt bra motionsform som passar alla, säger artisten Måns Zelmerlöw.

Padel är en racketsport som påminner om både tennis och squash. Till skillnad från tennis spelas padel alltid av fyra spelare och banorna är omringade av fyra höga glasväggar som bollen kan studsa på.

Sedan ett år tillbaka har Måns Zelmerlöw tillsammans med tennisproffset Jonas Björkman startat ett Padelcenter i Frihamnen, Stockholm. Nu i november öppnar de även upp en lokal i Göteborg.

– Jag tror det finns en jättemarknad för det, framförallt i och med att tennisbanor tar så mycket plats och är ofta fullbokade, förklarar han.

► LÄS MER: Zelmerlöw flydde undan stenkastning

Padel är en av världens mest växande sporter och spelas framförallt i Spanien och Sydamerika.

– Det jag gillar med sporten är att alla kan spela, och att det går sjukt lätt att lära sig. Jag gillar att man får använda väggarna och att det är mycket mer tänk och taktik än vad det är i tennis, säger Måns Zelmerlöw.  

Sporten började spelas i början av 1970-talet av den spanska prinsen Alfonso de Hohenlohe. Padel spred sig sedan vidare till Argentina och till andra delar av världen. Nu har den även blivit populär i Sverige.

– Det håller på att explodera här, det är sjukt roligt! Det började i Båstad där de hade de första utomhusbanorna och nu var vi först här i Stockholm. Det har hittills gått jättebra och jag hoppas att det kan bli ännu fler.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset